Uluru, Daintree National Park, Great Barrier Reef - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Minke Mud - WaarBenJij.nu Uluru, Daintree National Park, Great Barrier Reef - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Minke Mud - WaarBenJij.nu

Uluru, Daintree National Park, Great Barrier Reef

Blijf op de hoogte en volg Minke

09 Juni 2007 | Australië, Adelaide

We zijn al een tijdje onderweg, anderhalve week geleden zijn we uit Adelaide vertrokken nadat ik met een etentje van iedereen daar afscheid had genomen.
Op woensdag 30 mei werden we door Barbara naar het station gebracht. De reis met de trein was prima, duurde alleen wat lang omdat er een aantal kinderen in zaten die snachts niet stil konden zijn. Grrr...
Maar goed na 26 uur Alice. waar je echt alleen maar hoeft te zijn omdat daar je daarvandaan richting Uluru gaat want verder is het niets. We hebben 3,5 dagen in de outback doorgebracht, in swags onder de sterrenhemel geslapen. Koud: 2-3 graden snachts en dus ook om 5.15 als we eruit moesten voor zonsopgang! Maar wel erg mooie sterren en een leuke ervaring om zo naast het kampvuur tussen de dingo's te slapen. We hebben Uluru ongeveer 1000x op de foto gezet, in de Kings Canyon gewandeld, dat was echt mooi. We hebben Uluru niet beklommen, aangzien dat een heilige plek is voor aboriginals (vergelijk hetmet het beklimmen van de Sint Pieter voor katholieken) en afgezien daarvan was het ook wel erg stijl!
Vanuit Ayers Rock airport naar cairns gevlogen waar we onze camper op hebben gehaald. dat bevalt prima, we hebben eerst 2 dagen in het regnwoud dorgbracht in het noordelijkste zonder 4WD berijdbare stukje Oz, dan sta je op een tropisch strand en waar waar het strand ophoudt begint het regenwoud!
Het rijden gaat prima. Alleen johan heeft een keer aan de verkeerde kant van de weg voorgesorteerd... maar dat was misschien alleen om de meneer te pesten die ons erg omslachtig probeerde te vertellen dat we niet de weg met 260, ja echt 260 bochten moesten nemen maar die andere weg die was minstens even snel en had geen 260 bochten.... Niet geschikt voor toersiten uit Nederland. Ik vond het persoonlijk wel meevallen.
op dit moment kan ik geen foto's plaatsen: we moeten eerst het kabeltje van de nieuwe camera terugvinden in een van de zakjes, vakjes in een onzer tassen.
Jullie kunnen echter alle foto's komen bekijken op zaterdag 30 juni, dan vieren wij onze thuiskomst/ verjaardagen/ house-gardenwarming met een BBQ in Nijkerk.
Laat het me wel even weten! kunnen we genoeg Aussieworstjes inslaan!
Minke

• 09 Juni 2007 - 11:37

Mieke:

Hi guy's, sla de worstjes maar in hoor!
    Ben ook heel benieuwd naar de foto's.
    Hier is het erg warm: gevolg is veel onweersbuien en erg vochtig. Minke, je planten floreren onder Ada's groene vingers. Zelfs de vingers van haar geopereerde arm werken mee!
    Veel plezier nog,
    mieke

• 09 Juni 2007 - 16:52

Sonja:

Ben erg benieuwd naar de foto's! Is het leuk om weer samen met Johan te zijn? Helaas ben ik de 30e op een afstudeerborrel, maar we gaan zeker snel daten, want ik ben benieuwd naar je verhalen!
    kuzzzz

• 09 Juni 2007 - 17:03

Tanja:

Joehoeee!!!
    Coole verhalen! Benieuwd naar de foto's! Ik kan zaterdags niet denk ik. Maar ik wil wel op je verjaardag komen of op zondags? Egbert wilde ook wel een keertje mee ;)
    See you!!

XXX Tanja

• 10 Juni 2007 - 13:06

Ada:

wat leuk in die outback ken ik allleen van de flying drs. veel plezier nog. operatie is meegevallen kan je planten nog steeds vertroeten. ik kom ook zeker op de bbq.zal wel voor julli thuiskomen planten buiten en binnen neerzetten nog veel plezier.

ada

• 12 Juni 2007 - 10:17

Wendy:

Hoi Minke,

2-3 graden??? jeetje wat koud! Op dit moment ben ik alweer terug in NL, Pim zit nog in Adelaide maar heeft nog maar minder dan een week te gaan. Dus geniet jij maar lekker nog even van het mooie Oz!

• 18 Juni 2007 - 07:32

Monique:

He meid wij komen ook hoor! ben wel benieuwd naar je huisje in nijkerk... Wanneer kom je nou precies terug?

Groetjes Monique en Dennis