Voorbereidingen
Blijf op de hoogte en volg Minke
18 Januari 2007 | Nederland, Nijkerk
Er moeten nog wat dingetjes geregeld worden.
Het belangrijkste is het visum. Ik kon pas afgelopen dinsdag terecht voor een thoraxfoto (om tbc uit te sluiten) en pas daarna kan de aanvraag in overweging worden genomen.
Toen ik daar stond kreeg ik even een panic attack omdat men daar zei dat ik ook lichamelijk gekeurd moest worden (onder andere HIV testen ed) en dat ik daarvoor ergens anders een afspraak moest maken. Maar dat kon natuurlijk niet op korte termijn. Uiteindelijk heb ik alleen de thoraxfoto, en nergens in de mij toegezonden mailing staat dat ik ook inderdaad die keuring nodig heb. Dus op hoop van zegen dan maar! (voor de handballers onder ons: ik ken nog wat spookverhalen over anderen die op het laatst geen visum meer konden krijgen)
Verder ben ik nog wat aan het werk om wat broodnodige centen te verdienen, en is er nog een fonds waar ik mijn hoop op gevestigd heb, misschien valt er nog iets aan subsidie los te peuteren.
Al met al kan ik me nog niet goed voorstellen om straks in een vreemd werelddeel te zitten waar het tegen of over de 40 graden is! ( vandaag in Europa weeralarm ivm ergste storm van de laatste jaren)maar ik heb er zin in!